Som aigua a les Jornades per la Pau i la Cooperació de Santa Coloma

  • Post published:9 d'octubre de 2020

La campanya Som Aigua participa activament a les Jornades per la Pau i la Cooperació que s’organitzen des de Solidaritat i Cooperació de l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet. 

En concret el proper dimarts 13 d’octubre de 2020 (aplaçat al dimarts 27 d’octubre per confinament per COVID19), des d’Enginyeria Sense Fronteres oferirem dos passis del teatre fòrum “Què hi ha darrere d’un got d’aigua” a l’alumnat de tercer d’ESO de l’Institut 9 de Santa Coloma de Gramenet. Per tal de poder complir amb les mesures COVID19, s’han hagut de fer dues sessions en comptes de la sessió única que estava prevista abans de l’arribada de la pandèmia.

Quan hi ha aigua per a tothom ningú es fixa en què hi ha darrere d’aquest recurs, però quan no se’n té accés comencen a aparèixer una sèrie de preguntes que caldrà prestar-hi atenció. Ja sigui a algun país del sud global com a casa nostra, la gestió de l’aigua mereix una important reflexió per saber qui en té accés, la gestió, el control i la garantia d’aquest bé comú. En definitiva, quins paràmetres s’han de tenir en compte per tal de garantir el Dret Humà a l’Aigua i al Sanejament.

Aquest teatre fòrum ha estat desenvolupat per la Xixa Teatre amb el treball de creació conjunt d’Enginyeria Sense Fronteres, 

També dins de les Jornades per la Pau i la Cooperació, el divendres 16 d’octubre de 2020 a les 19.00h des d’Enginyeria Sense Fronteres oferirem un  vídeo fòrum online amb la projecció del documental “Y lo poco que nos queda”. Aquest documental explica el cas del poble de Santa Cruz Barillas (Guatemala), en resistència davant una projecte hidroelèctric d’una empresa espanyola, amb impactes socioambiental nocius en el territori. El focus se situa en les dones protagonistes d’aquesta experiència, com a defensores de drets humans, dels rius i de la vida. Es planteja un documental que recorda la importància de l’aigua per a la vida (del planeta i de les persones), i el paper de les dones en aquesta lluita.

 

 

El passi del documental “Y lo poco que nos queda”, comptarà amb la intervenció de les seves dues directores: Ana G. Aupí i Raquel Rei per tal de descriure i debatre les problemàtiques plantejades a l’audiovisual, que no és més que la problemàtica de la Crisi Mundial de l’Aigua i la defensa del territori, i concretament de l’aigua, per part de les comunitats afectades. Es podrà seguir a través del següent enllaç: http://www.bit.ly/YLoPocoQueNosQuedaESF 

Amb aquestes activitats, a través de la campanya Som Aigua, aportem un any més la necessitat de treballar per al ple acompliment del Dret Humà a l’Aigua i al Sanejament a nivell Global.