Èxit de participació de la parada de Matito a Barberà del Vallès

  • Post published:26 de març de 2019

Aquest passat dissabte 23 de març, en commemoració del dia mundial de l’aigua, la ciutadania de Barberà del Vallès va poder gaudir de l’espectacle de carrer Matito i la gota d’Aigua.

L’actuació de l’espectacle va començar a les 17.30h de la tarda sota un sol que ens va recordar que feia pocs dies que havíem entrat a la primavera.

En Matito ens va explicar que s’ha de mantenir el medi ambient net per tal de no contaminar l’aigua del planeta, i que de tota l’aigua que hi ha a la Terra, menys de l’1% es troba en forma de rius i llacs. Per tant l’hem de cuidar com si fos un tresor.

A més a més, també ens va ensenyar que hi ha gent en altres parts del món que no hi té l’accés garantit i sobretot que la gestió d’aquest preuat bé, no ha de respondre a criteris de mercantilització del recurs, sinó que ha de ser un bé comú.

En total van passar per la Plaça de la Vila del municipi unes 250 persones van estar molt atentes a les aventures d’en Matito i alhora el van assessorar en tot allò en que va demanar opinió.

Aquesta actuació és part de la campanya Som Aigua que Enginyeria Sense Fronteres porta a terme al municipi de Barberà del Vallès amb el suport de l’Àrea Metropolitana de Barcelona.

A més a més, com a part de la mateixa campanya, els propers dies tota la població de Barberà del Vallès, rebrà a casa un díptic conjuntament amb la factura de l’aigua de SABEMSA. Aquest díptic mostra la situació de l’aigua al món i quin és el consum d’aigua a Barberà i què fa el municipi per millorar l’ODS 6.

Us esperem de nou el proper dissabte 30 de març per passejar pels voltants del riu Ripoll i per pintar la façana del dipòsit de Maria Feliu de Sabemsa.