La campanya Som Aigua arriba a Vilafranca del Penedès

  • Post published:10 de maig de 2015

El tret de sortida de la campanya Som Aigua a Vilafranca del Penedès serà el proper dijous,26 de març, a les 18:30 a la Sala d’Actes de l’Escorxador: amb la presentació del Vídeo “Memòria Líquida a Vilafranca”.

Aquest document audiovisual recull el testimoni de diferents persones majors que recorden les característiques de l’accés a l’aigua a la seva infància o joventut. El vídeo constitueix un primer material de la campanya a Vilafranca, produït expressament per a la seva difusió en diversos centres i col·lectius locals. L’acte comptarà amb la presència del Regidor de Solidaritat i Cooperació Raimon Gusi i representants dels Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, de l’ONG Enginyeria Sense Fronteres i del Casal d’Avis El Tivoli que han participat en el vídeo.

L’objectiu del vídeo és conscienciar, a través de l’experiència personal de la gent gran de Vilafranca, sobre la importància i el paper clau que juga l’aigua a les nostres societats així com enfortir la solidaritat entre els pobles del món sobre la problemàtica comuna que constitueix la manca d’accés a l’aigua. En aquest cas, el vídeo, a més d’utilitzar el relat en primera persona de la gent gran del municipi utilitza fotogràfiques de l’època.

La campanya es desenvoluparà al llarg de l’any amb diverses activitats informatives i de sensibilització adreçades a tota la població i promogudes per diferents serveis municipals.

De fet, a l’acte institucional de presentació de la campanya del proper 26 de març, li seguiran les següents activitats: la inauguració de la exposició “L’ aigua, aquí i allà” el 21 d’abril, a les 19h a la Sala d’Actes l’Escorxador, i el 25 d’abril, l’espectacle de circ i la pintada de murals col·laborativa.

La campanya es troba impulsada pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament en col·laboració amb l’ONG Enginyeria Sense Fronteres i els ajuntaments que formen part del Grup Aigua, entre els que es troba l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès qui dona suport a aquesta campanya.