El Dret Humà a l’Aigua i la cooperació municipal, en profunditat

  • Post published:26 de febrer de 2015

La responsabilitat de garantir l’accés universal a l’aigua i al sanejament -un accés reconegut per l’ONU com un dret humà- no només recau en els estats i institucions ubicats en zones on la garantia encara no és completa sinó que es tracta d’una responsabilitat compartida per tota la humanitat.

Dins de la varietat de mecanismes i instruments de treball entre diferents administracions vers la superació de la Crisi Mundial de l’Aigua cal destacar la cooperació internacional feta des de l’àmbit municipal com un dels elements que més contribueixen tant a l’assoliment de l’accés universal com a la democratització en la prestació dels serveis bàsics, al tractar-se de l’administració més propera a la ciutadania.

En el present estudi, que compta amb el suport de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, es presenta el marc general d’implementació del Dret Humà a l’Aigua i al Sanejament i algunes de les propostes que s’estan realitzant a nivell municipal per fer-hi front, fent l’enllaç entre aquestes dues dimensions.

Estudi: La contribució dels projectes de cooperació descentralitzada a la implementació del Dret Humà a l’Aigua i al Sanejament