Vine el 2 de febrer a veure els murals i a pintar davant les termes romanes a Sant Boi!

  • Post published:31 de gener de 2014

1401_Sant Boi

Aquest diumenge, 2 de febrer, tindrà lloc l’acte de cloenda de la campanya  Som Aigua. Tothom està convidat a participar en una pintada que reclamarà mesures per afavorir l’accés universal a l’aigua i al sanejament. El mur situat davant les Termes Romanes serà l’escenari d’aquesta acció col·lectiva.

1401_Sant Boi

El grup d’artistes “Art en Massa” de l’Escola Massanes encapçalarà l’acció, en la qual participaran alumnes d’escoles de Sant Boi que han pres part en diversos tallers i altres activitats d’aquest projecte. Al llarg d’aquesta setmana, Art en Massa també està pintant amb motius al·lusius a l’aigua altres tres murals de la ciutat , concretament a la plaça de l’Ajuntament , davant del Mercat de la Muntanyeta i davant de la Biblioteca Jordi Rubió i Balaguer .

Per al matí del diumenge 2 de febrer, Dia Mundial de les Zones Humides, estan previstes una xocolatada popular ecològica i de comerç just, una visita teatralitzada a les Termes Romanes (per donar a conèixer el model de gestió de l’aigua dels nostres avantpassats), la visita dels altres tres murals i l’esmentada pintada col·lectiva. També es presentarà el vídeo “Memòria líquida”, amb testimonis de persones grans de la ciutat que han viscut experiències de manca d’accés a l’aigua. Les actiivitats tindran lloc entre les 10 i les 14 hores.

El Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, Enginyeria sense Fronteres i l’Ajuntament de Sant Boi han organitzat la campanya de sensibilització “Som Aigua” per facilitar la reflexió col·lectiva sobre el dret a l’accés universal i en correctes condicions de sanejament a aquest recurs natural bàsic, i sobre la necessitat d’enfocar-hi les polítiques públiques de cooperació internacional. La campanya, que s’ha dut a Sant Boi amb caràcter de prova pilot, ha adreçat nombroses activitats a tot tipus de públic des de mitjans de novembre.

Al món actual, 783 milions de persones estan privades d’accés a l’aigua , principalment a les zones més desfavorides (l’Àfrica subsahariana al capdavant, Amèrica Central, Sud-amèrica i el sud-est asiàtic). El 80% de les malalties infeccioses del món estan relacionades amb una aigua en males condicions o un sanejament inadequat.