Nou joc de carrer, ” de riu en riu per un medi viu!”

  • Post published:23 de febrer de 2023

Per tal d’enfortir la consciència i pensament crític dels més joves sobre els efectes de la crisis climàtica al cicle de l’aigua, us presentem el joc de carrer “de riu en riu per un medi viu!”.

El joc està centrat a Catalunya i fomenta espais de confiança i diàleg intergeneracional, en el qual infants i adults, poden compartir moments lúdics i de reflexió sobre la contaminació de l’aigua, conservació dels ecosistemes, usos de l’aigua, promoure l’estalvi i la gestió integral i inclusiva de l’aigua.

Els infants aprofundeixen el Dret Humà a l’Aigua i al Sanejament (DHAS) i en entendre l’aigua com a bé comú, un bé escàs que és de totes i que hem de cuidar i aprendre a gestionar escoltant les necessitats dels éssers vius. A més, el joc permet que des des dels municipis, centres d’educació formal i no formal, es promogui l’assoliment i compliment d’aquest Dret Humà reconegut el 2010.

Aquest joc s’ha creat amb la participació i coneixement compartit amb el grup de treball d’educació de l’Observatori de l’Aigua de Terrassa (OAT) i el suport de l’Ajuntament de Sant Cugat i la Diputació de Barcelona.