Èxit a l’inici de la campanya Som Aigua a Terrassa

  • Post published:23 de novembre de 2021

El dissabte 20 de novembre de 2021 va ser la data de l’arribada de Som Aigua a Terrassa. En el marc de l’Economia Social i Solidària (ESS), es van organitzar un conjunt d’activitats que van tenir un gran èxit d’assistència i participació del públic. 

La cooperativa Sprincoop es va encarregar de fer una petita introducció de la jornada en el marc de Terrassa Cooperativa, seguida de l’estrena de l’exposició “Aigua aquí i allà” i l’espectacle “Matito i la Gota d’Aigua”, representat per la benvolguda companya de circ, Matito, al que van assistir 220 persones. L’exposició es va fer conjuntament amb l’empresa municipal d’aigua de Terrassa, TAIGUA, i l’Observatori d’Aigua de Terrassa (OAT) i l’Ajuntament de Terrassa, amb el finançament de la Diputació de Barcelona i sota la coordinació d’Enginyeria Sense Fronteres (ESF).

Els deu plafons que componen l’exposició donaven la benvinguda al Teatre Alegria. “Aigua aquí i allà” fa un repàs del dret i la gestió de l’aigua a Terrassa i a altres municipis de Catalunya i l’experiència de l’OAT i l’empresa municipal TAIGUA. També, inclou informació sobre la situació del Dret a l’Aigua i el Sanejament (DHAS) a escala global i els projectes de cooperació que es fan des de Terrassa, l’ODS 6 i els ecofeminismes

La mateixa exposició va estar al vestíbul del Vapor Universitari durant el Primer Congrés de Gestió Pública de l’Aigua, que es va celebrar els dies 24 i 25 de novembre a Terrassa.

L’espectacle de teatre de titelles amb música en directe narra la història d’en Matito, un veí d’un poble que hi té una olivera a prop del riu i que ha de decidir si la cedeix a un empresari que vol instal·lar una sínia per extreure tota l’aigua del riu i vendre-la envasada. En Matito i els diferents personatges que intervenen en l’espectacle pretenen sensibilitzar de la situació de l’aigua al món, la mercantilització dels recursos comuns i el dret humà a l’aigua i sanejament. Tots junts valoren si vendre l’olivera o treballar conjuntament per construir una nova cultura de l’aigua.

La presència de Som Aigua a Terrassa no només representa a una població conscienciada amb la defensa del Dret a l’aigua i al sanejament, sinó l’inici d’una campanya que serà més gran i que lluita per una gestió de l’aigua pública i democràtica que permeti l’accés a l’aigua a tot arreu i per a tothom.