Defensa del Dret a l’Aigua amb la inauguració del Totem Rius a Santa Coloma de Gramenet

  • Post published:16 de juny de 2021

Un any més, col·laborem conjuntament amb l’Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet per impulsar activitats de sensibilització sobre el Dret Humà a l’Aigua i Sanejament. El 5 de juny de 2021, va tenir lloc la inauguració d’un tòtem indicador de drets humans, l’espectacle “Els exploradors de l’Aigua” i l’exposició “Les Defensores de l’Aigua al país de la Pluja” amb motiu del Dia Mundial del Medi Ambient.

L’acte inaugural va comptar amb la presència de l’alcaldessa de Santa Coloma de Gramenet, la Núria Parlón, que va destacar la importància de preservar els recursos hídrics i defensar l’aigua com a dret humà, donada la situació d’escàs global d’aquest bé comú. Les 70 persones que van acudir a l’esdeveniment també van poder escoltar les paraules de l’ONG Aigua pel Sahel, que van explicar els problemes que pateixen algunes regions del planeta per l’absència d’aigua i des d’Enginyeria Sense Fronteres vam parlar de la situació de l’aigua al món, de les activitats realitzades al municipi de Santa Coloma, com ara l’Àgora dels Moviments Socioambientals del Besòs i vam introduir l’exposició de les dones defensores de l’aigua a El Salvador.

La inauguració del Tòtem Rius va ser precedida per l’espectacle de circ, teatre i humor “Els Exploradors de l’Aigua”, una proposta de l’ONG Enginyeria Sense Fronteres i desenvolupada per la companyia Pessic de Circ i Claret Clown per a tots els públics per a conscienciar sobre la situació global al voltant de l’aigua d’una manera artística i pedagògica.

El Tòtem Rius, que compta amb un plafó indicador amb informació sobre els projectes de cooperació al municipi i les relacions institucionals amb altres municipis agermanats, va ser dissenyat per la cooperativa d’artistes La Bonita i es va ubicar a la Plaça de les Cultures, a prop de la Biblioteca de Can Peixauet del barri d’El Raval.

Després d’aquest esdeveniment, “Les defensores de l’Aigua al país de la Pluja” i “Els Exploradors de l’Aigua” van viatjar fins a Casserres, on van participar en el cicle “Casserres Mira l’Aigua” que es va celebrar entre el 6 de juny i el 13 de juny de 2021 a les piscines municipals en el marc de la campanya Som Aigua en defensa de la gestió pública i el dret a l’aigua.