Som aigua a Sant Cugat del Vallès

  • Post published:3 de febrer de 2021

La campanya Som Aigua torna a Sant Cugat del Vallès. En coordinació amb l’equip de cooperació de l’Ajuntament de Sant Cugat, s’han programat dues activitats.

El passat 28 de desembre l’espectacle Matito i la Gota d’Aigua va ser tot un èxit, amb l’aforament complert de la sala (50% a causada de la pandèmia COVID19). L’espectacle era gratuït però calia inscripció prèvia per raons d’aforament i les entrades es van esgotar en pocs dies.

Així doncs, 50 persones entre infants i adults van seguir l’espectacle amb molta atenció i una gran implicació. En acabar moltes felicitacions a la companyia per part d’una ciutat formada en públic teatral que s’ho va passar d’allò més bé parlant d’aigua i sostenibilitat.

La segona activitat la podreu trobar a la Bilbioteca Central Gabriel Ferrater de Sant Cugat durant el mes de febrer d’aquest 2021. Es tracta de l’exposició l’Aigua allà i aquí que narra l’estat del Dret Humà a l’Aigua i al Sanejament a nivell global i les conseqüències que implica no poder-ne gaudir en plenitud.

Així mateix, també descriu l’acompliment d’aquest Dret a nivell global i local a través de l’ODS 6 (aigua neta i sanejament per a tothom) i la visibilització de les tendències globals en matèria de model públic o privat en la gestió de l’aigua.

Finalment, l’exposició mostra una selecció de projectes de cooperació al desenvolupament en aigua i sanejament que s’han portat a terme al municipi, ja sigui executats directament per l’ajuntament a través de les seves persones tècniques o executades per entitats a través de les subvencions de cooperació indirecta atorgades per l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès i que han ajudat a fer realitat el Dret Humà a l’Aigua i al Sanejament a nivell global.

Tot i la pandèmia COVID19, seguim treballant per millorar el Dret Humà a l’Aigua i al Sanejament a Sant Cugat del Vallès i a molts més municipis.