Vilafranca del Penedès

  • Post published:16 de maig de 2015

L’Ajuntament de Vilafranca inicia la campanya “Som Aigua” amb la presentació del vídeo “Memòria Líquida a Vilafranca”

L’accés a l’aigua potable i a un sanejament adequat és un factor fonamental per al desenvolupament humà.
Des de juliol de 2010 l’accés a l’aigua i el sanejament està reconegut com a un dret humà per l’Assemblea General de les Nacions Unides. En conseqüència, la responsabilitat de garantir l’accés universal a l’aigua i al sanejament no només recau en els estats i institucions de les zones del planeta on la garantia encara no és completa sinó que es tracta d’una responsabilitat compartida per tota la humanitat.
Això que s’anomena la nova cultura de l’aigua comporta no només aspectes de modernització tecnològica, adequació legal, actualització institucional, sostenibilitat i respecte pel medi ambient, sinó fonamentalment un canvi cultural, de l’escala de valors. En aquest context, des del Fons Català de Cooperació al desenvolupament en col·laboració amb l’ONG Enginyeria Sense Fronteres i els ajuntaments que formen part del Grup Aigua, s’està impulsant la campanya SOM AIGUA.

Som aigua, també a Vilafranca
L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès forma part d’aquest grup de municipis i ha decidit posar en marxa a la Vila, diverses activitats en el marc d’aquesta campanya, amb l’objectiu d’informar i sensibilitzar la població sobre la importància de l’aigua, de la seva gestió, de la necessitat d’un ús racional i responsable i de la magnitud de les accions de la cooperació internacional per la millora de la situació al conjunt del planeta. La Campanya s’inicia a Vilafranca, a la quarta setmana de març, tenint en compte que el 22 de març està reconegut per les Nacions Unides com el Dia Mundial de l’Aigua.

Presentació del vídeo “Memòria Líquida a Vilafranca”
El tret de sortida de la campanya a Vilafranca serà el proper dijous, 26 de març, a les 18,30 a la Sala d’Actes de l’Escorxador: amb la presentació del vídeo Memòria Líquida a Vilafranca. Aquest document audiovisual recull el testimoni de diferents persones majors que recorden les característiques de l’accés a l’aigua a la seva infància o joventut. El vídeo constitueix un primer material de la campanya a Vilafranca, produït expressament per a la seva difusió en diversos centres i col·lectius locals. L’acte comptarà amb la presència del regidor de Solidaritat i Cooperació, Raimon Gusi, i representants dels Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, de l’ONG Enginyeria Sense Fronteres i dels Casals d’Avis del Tívoli i de l’Espirall que han participat en el vídeo.
La campanya es desenvoluparà al llarg de l’any amb diverses activitats informatives i de sensibilització adreçades a tota la població i promogudes per diferents serveis municipals.

Font: Vilafranca.cat