Sant Cugat pren consciència de la crisi de l’aigua

  • Post published:26 de febrer de 2015

La festa per conscienciar sobre el problema mundial de l’aigua ha tingut lloc aquest diumenge 22 de febrer al Parc de la Pollancreda

La festa Som Aigua ha tingut lloc aquest diumenge 22 de febrer al Parc de la Pollancreda amb un clar objectiu, tractar la crisi mundial de l’aigua amb la ciutadania. Per això mateix, la jornada, oberta a tots els públics, ha comptat amb diverses activitats, impulsades pel Fons Català.

Dades de l’ONU
La crisi mundial de l’aigua afecta, actualment, a més d’un 40% de la població mundial: 748 milions de persones no tenen accés a l’aigua potable i 2.500 milions no tenen accés a un sistema de sanejament digne. Els problemes relacionats amb l’accés a l’aigua i al seu sanejament (reconeguts com a dret humà l’any 2010 per l’ONU) esdevenen la segona causa de mortalitat infantil al món.

Per fer front a aquesta realitat, organismes internacionals, estatals i locals lluiten per revertir la situació. En aquest sentit, l’Ajuntament fa un projecte a Bolívia dirigit a solucionar el problema de l’abocament de residus urbans a la ciutat de Tarija, i l’impacte mediambiental, social i saludable que això comporta.

Fons: totsantcugat.cat