Els valors de la cooperació al desenvolupament front la crisi mundial de l’aigua, aquest diumenge a Sant Cugat del Vallès

  • Post published:16 de febrer de 2015

A partir de les 10h del matí al Parc de la Ponllancreda hi haurà diverses activitats per a tots els públics sobre la situació hídrica al món i com l’afrontem
El dret humà a l’aigua i al sanejament va ser reconegut l’any 2010 per l’Assemblea General de les Nacions Unides, qui reconeix que és “un dret humà essencial pel ple gaudi de la vida i de tots els drets humans”. Des de llavors els organismes internacionals, estatals i locals han treballat per revertir la situació mundial en la que, segons la ONU, encara 748 milions de persones no tenen accés a l’aigua potable i 2.500 milions pateixen les conseqüències de no tenir accés a un sistema de sanejament adequat.
Això significa que el 40 % de la població mundial no té accés a serveis de sanejament bàsics i mil milions de persones es troben privades de l’accés a instal·lacions sanitàries. En conseqüència, s’estima que les malalties relacionades amb l’accés a l’aigua i al sanejament són la segona causa de mortalitat infantil al món.
Davant d’aquesta situació la cooperació internacional al desenvolupament s’ha mostrat com una de les mesures més eficaces per fer-hi front, al connectar i treballar directament amb la població més afectada. En aquest sentit, l’Ajuntament de Sant Cugat del Vallès duu a terme un projecte de cooperació a la ciutat boliviana de Tarija que busca donar solució a l’abocament de residus urbans al medi natural i les conseqüències socials, ambientals i de salut que això comporta.
El desenvolupament del projecte de cooperació a Sant Cugat del Vallès i el paper que podem jugar la ciutadania vers l’aigua seran els elements centrals de la festa que tindrà lloc el proper diumenge 22 de febrer al matí al Parc de la Pollancreda del mateix municipi. Pintades murals, espectacle de circ i exposicions es donaran de la mà per lluitar contra la Crisi Mundial de l’Aigua de forma amena i constructiva. Les activitats es troben en el marc de la campanya Som Aigua, impulsada pel Fons Català de Cooperació al Desenvolupament i Enginyeria Sense Fronteres. Les activitats compten amb el suport del propi ajuntament i de l’AMB.

Per a més informació:
Moisès Subirana: 661 81 82 73
www.somaigua.cat